Tuesday, March 29, 2022

Uppsatsämnen för college

Uppsatsämnen för college



När jag kom första dagen i skolan, min lärare, Ms. Betyg på SAT-läsning. Volontärarbete varje helg för välgörenhet; vakna tidigt på morgonen för att hjälpa till med skolprojektet, högskoleuppsatsämnen. Han påminner mig om att inte komma med ursäkter. Efter mycket diskussion anmälde jag mig till klassen och kände mig högskoleuppsatsämnen orolig och upprymd. Fundera på exempel på hur du agerat vid vissa problem.





Missa inte de bästa antagningsresurserna för gymnasiet och högskolorna!



College uppsatser. De flesta högskolor och universitet i USA kräver att sökande skickar in till högskoleuppsatsämnen en uppsats som en del av sin ansökan. Men att försöka ta reda på vilka högskoleuppsatsämnen du bör välja är en knepig process. Det finns så många potentiella saker du kan skriva om! Dessutom ger vi dig användbara tips för att förvandla ditt högskoleuppsatsämne till en fantastisk högskoleuppsats, högskoleuppsatsämnen. Oavsett vad du skriver om i ditt personliga uttalande för college, finns det nyckelfunktioner som alltid kommer att göra ett framstående ämne för högskoleuppsats. För det första är bra ämnen för högskoleuppsatser extremt specifika: du bör känna till alla relevanta fakta som har att göra med ämnet och kunna se hur hela uppsatsen hänger ihop.


Du vill trots allt berätta en historia, och specificitet är sättet att göra det. Ingen vill läsa en vag, intetsägande eller tråkig historia - inte ens högskoleuppsatsämnen officerare! Till exempel en Uppsatsämnen för college Ämnet skulle vara din erfarenhet som volontärarbete på ett katthem under sommaren. Men ett bättre, mer specifikt ämne för högskoleuppsats skulle vara hur du djupt förknippade med en äldre katt där vid namn Marty, och hur ditt band med honom fick dig att inse att du vill arbeta med djur i framtiden. Kom ihåg att specificitet i ditt ämne är det som kommer att göra din uppsats unik och minnesvärd. Det är verkligen nyckeln till att göra ett starkt uttalande ordlek!


Förutom att vara specifika, avslöjar bra ämnen för högskoleuppsatser för antagningstjänstemän vem du är: dina passioner och intressen, vad som är viktigt för dig, dina bästa eller kanske till och med sämsta egenskaper, vad som driver dig, och så vidare, högskoleuppsatsämnen. Uppsatsämnen för college personligt uttalande är avgörande eftersom det ger skolor mer insikt i vem du är som person och inte bara vem du är som elev när det gäller betyg och klasser. De allra bästa ämnena för högskoleuppsatser är de som har djup betydelse för deras författare och som verkligen har påverkat dem på något betydande sätt. Till exempel kanske du planerar att skriva om första gången du spelade Skyrim för att förklara hur detta videospel avslöjade för dig de potentiellt obegränsade världar du kan skapa, och därigenom främja ditt intresse för speldesign.


Antagningstjänstemän kommer att se rakt igenom detta! Antagningstjänstemän måste sålla igenom tusentals ansökningar, och uppsatsen är en av de enda delarna som låter dem verkligen få en känsla av högskoleuppsatsämnen du är och vad du värdesätter i livet. Vad betyder det att vara unik exakt? Många studenter antar att de måste välja en extremt sällsynt eller galen upplevelse att prata om i sina uppsatser - men det är inte nödvändigtvis vad jag menar med "unik". Säg till exempel att du vill skriva en uppsats om första gången du åkte snowboard.


Istället för att bara beskriva detaljerna i upplevelsen och hur du kände dig under den, kan du ställa dina känslor mot varandra med ett kreativt och humoristiskt perspektiv från själva snowboarden. Eller så kan du jämföra ditt första försök att åka snowboard med din senaste erfarenhet i en snowboardtävling. Möjligheterna är oändliga! Se därför till att du tar dig tid att komma på ett uppsatsämne som är ett direkt svar på varje fråga i prompten. Ta denna koalitionsansökan som ett exempel:. Vad är det svåraste med att vara tonåring nu? Vad är det bästa? Vilket råd skulle du högskoleuppsatsämnen ett yngre syskon eller en vän antar att de skulle lyssna på dig? I det här avsnittet ger vi dig en lista med 53 exempel på högskoleuppsatser.


Alla ämnen för högskoleansökningar nedan är kategoriserade efter typ av uppsatsprompt. Dessa sex steg hjälper dig att förvandla ett enkelt ämne till högskoleuppsats till ett fullfjädrat personligt uttalande. Dessa kan vara saker som följande:, högskoleuppsatsämnen. När du har lagt ut alla viktiga detaljer, börja ta reda på hur du kan ordna dem på ett sätt som är vettigt och som är mest effektivt. diskutera varje enskild aspekt av din resa för att besöka familjen i Indonesien när du var Snarare noll på en viss anekdot eller upplevelse och förklara varför och hur det påverkade dig. Alternativt kan du skriva om flera upplevelser samtidigt som du väver dem samman högskoleuppsatsämnen ett tydligt, meningsfullt tema eller begrepp som hur din mattelärare hjälpte dig övervinna din kamp med geometri under loppet av ett helt läsår.


I det här fallet kan du nämna några specifika tider högskoleuppsatsämnen undervisade dig och stöttade dig starkast i dina studier. Vid det här laget bör du ha alla dina viktiga detaljer och en disposition för din uppsats nedskrivna; dessa två saker gör det enkelt för dig att omvandla dina anteckningar till ett grovt utkast. Om du vid något tillfälle fastnar och inte har någon aning om vad du ska skriva, gå igenom stegen igen för att se om det finns några viktiga detaljer eller idéer som du kanske utelämnar eller inte utvecklar tillräckligt för att förmedla din övergripande poäng till antagningshandläggarna. Det här steget kommer sannolikt att ta längst tid - åtminstone flera veckor, om inte månader - så ansträng dig verkligen för att fixa din uppsats. Använd den här feedbacken för att göra ändringar eller redigeringar i sista minuten.


Om det behövs, upprepa steg 5 och 6. Du vill vara extra säker på att din uppsats är perfekt innan du lämnar in den till högskolor! Många olika typer av uppsatsämnen för högskoleansökningar kan ge dig högskoleuppsatsämnen ett bra college. Om du någon gång behöver hjälp med att komma på en idé om vad du ska skriva till din uppsats, hänvisa bara till listan med 53 exempel på högskoleuppsatsämnen ovan för att få din hjärna att flöda. Att skriva en högskoleuppsats är ingen enkel uppgift, högskoleuppsatsämnen. Få experttips för collegeuppsatser med våra guider om hur du kommer på bra idéer för collegeuppsatser och hur man skriver en collegeuppsats, högskoleuppsatsämnen, steg för steg.


Du kan också kolla in den här enorma listan över uppsatser från college för att få en känsla för vilka typer av frågor du förväntas svara på dina ansökningar. Vill se exempel på högskoleuppsatser som absolut skakade? Vill du skriva den perfekta högskoleansökan? Få professionell hjälp från PrepScholar. Din dedikerade PrepScholar Admissions-rådgivare kommer att skapa din perfekta högskoleuppsats, från grunden, högskoleuppsatsämnen. Vi kommer att lära oss din bakgrund och dina intressen, brainstorma uppsatsämnen, högskoleuppsatsämnen, och vägleda dig genom processen för att skriva uppsatser, steg för steg. I slutet kommer du att ha en unik uppsats som du stolt kommer att skicka in till dina högskolor. Lämna inte din högskoleansökan åt slumpen.


Ta reda på mer om PrepScholar Admissions nu:, högskoleuppsatsämnen. Hannah tog sin MA i japanska studier från University of Michigan och har en kandidatexamen från University of Southern California. Från att hon undervisade engelska i Japan via Uppsatsämnen för college Program. Hon brinner för utbildning, skrivande, högskoleuppsatsämnen, och resa. Vårt nya student- och föräldraforum, på ExpertHub. comhögskoleuppsatsämnen, låter dig interagera med dina kamrater och PrepScholar-personalen. Se hur andra elever och föräldrar navigerar i gymnasiet, högskolan och antagningsprocessen. Fråga frågor; få svar.


Hur man får en perfekt genom en perfekt målskytt. Betyg på SAT Math. Betyg på SAT-läsning. Betyg på SAT Writing. Gratis kompletta officiella SAT-övningstester. Vilket SAT-målresultat bör du sikta på? Hur man får en perfekt 36 ACT, högskoleuppsatsämnen, av en perfekt målskytt. Vilken ACT-målpoäng ska du sikta på? ACT-ordförråd du måste känna till, högskoleuppsatsämnen. SPELA TEATER Uppsatsämnen för college 15 tips för att höja ditt uppsatsresultat. Hur man kommer in i Harvard och Ivy League. Hur man får en perfekt 4. Hur man skriver en fantastisk collegeuppsats, högskoleuppsatsämnen.


Exakt vad letar högskolor efter? Är ACT lättare än SAT? En omfattande guide. Ska du ta om din SAT eller ACT? När ska du ta SAT eller ACT? Välj ditt test. SAT Prep ACT Prep. Upplagt av Hannah Muniz 20 maj, PM. Vilka egenskaper gör för ett bra ämne för högskoleuppsats? Ta denna koalitionsansökan som ett exempel: Vad är det svåraste med att vara tonåring nu? Varför denna högskola? Bra ämnen för högskoleuppsatser är vanligtvis de som: Du minns väl så inget som hände när du var riktigt ung Du är upphetsad att högskoleuppsatsämnen om Du är inte generad eller obekväm att dela med andra Du tror kommer att få dig att sticka ut positivt från andra sökande Steg 2: Ta reda på ditt fokus och tillvägagångssätt När du har fått alla dina viktigaste detaljer redo, börja ta reda på hur du kan ordna dem på ett sätt som är vettigt och kommer att vara mest effektivt.


Det kan också vara en enda anekdot om du högskoleuppsatsämnen att centrera din uppsats kring ett specifikt tema eller idé. Ge mer information om upplevelsen om en enda anekdot eller fördjupa dig i de olika gångerna ditt tema eller idé blev viktigast för dig. Använd bilder och sensoriska detaljer för att sätta läsaren i dina skor. Steg 4: Skriv ett grovt utkast Vid det här laget bör du ha alla dina viktiga detaljer och en disposition för din uppsats nedskriven; dessa två saker gör det enkelt för dig att omvandla dina anteckningar till ett grovt utkast.


Sammanfattning: Från högskoleuppsatsämnen till bra högskoleuppsatser Många olika typer av uppsatsämnen för högskoleansökningar kan få dig till en fantastisk högskola. Hannah Muniz. Om författaren. Student- och föräldraforum Vårt nya student- och föräldraforum, högskoleuppsatsämnen, på ExpertHub. Sök i bloggsökningen, högskoleuppsatsämnen.





offentlig skola vs privat skola uppsats



USA:s president Truman beslutar sig för att släppa atombomber över Japan: Detta beslut kan ha varit det viktigaste i mänsklighetens historia eftersom det markerade introduktionen av en teknologi som skulle kunna förinta mänskligheten. När president Truman tillät utplacering av atomvapen på japanska civila, inledde han ett allvarligt kapitel i mänsklighetens historia. Att bestämma vad man ska ha på sig idag: Detta kan vara det mest vardagliga beslutet eftersom varje människa gör detta varje dag; Men eftersom det är utomordentligt rutinmässigt kan det vara ett av de mest fascinerande ämnena för förslagsuppsatser - om det är sammansatt med eftertänksamhet. Köpbeslut i snabbköpet: På samma sätt måste alla bestämma vad de ska äta flera gånger varje dag.


Fokusera i en uppsats om detta ämne på de allmänna trenderna som beskriver beslut om matinköp. Välja en bok att läsa: En genomsnittlig amerikan läser färre böcker än vid något tidigare tillfälle i historien, använd en uppsats om att välja en bok att läsa för att utforska denna fråga. Detta är särskilt intressant när man inser att det publiceras fler böcker nuförtiden än någonsin tidigare. Äktenskap: I svunna tider föddes de flesta barn inom äktenskapet, men den samtida världen innehåller proportionellt sett färre äktenskap.


Uppsatser kan utforska detta ämne på en mängd olika sätt, men de nästa två idéerna är särskilt lämpliga äktenskapsrelaterade ämnen. Press på kvinnor att gifta sig: I de flesta samhällen tvingas kvinnor till äktenskap mer kraftfullt än män, så detta är ett anmärkningsvärt ämne för att undersöka sexism i vardagen. Personliga känslor om äktenskap: Alternativt kan din uppsats också handla om hur du personligen känner inför äktenskapet. Fotboll: Eftersom det gradvis har blivit den främsta sporten i Amerika är en fotbollsuppsats särskilt relevant för läsarna, men på grund av de långsiktiga hälsorisker som är förknippade med hjärnskakning är fotboll väl lämpad för en sportuppsats eller vilken som helst idrottshögskoleuppsats.


Basket: Efter fotboll är basket den snabbast växande sporten i världen. Din basketuppsats kan gräva ner sig i de geopolitiska konsekvenserna av denna nyligen globaliserade sport. Lycka: Kärlek och lycka går ihop, så det är ingen överraskning att lycka är ett givande ämne att skriva – koncentrera dig på jakten på lycka, helt enkelt att vara lycklig eller något annat. Julsånger: Vardagen inkluderar högtiderna som bara kommer en gång om året. Det låter kanske konstigt, men du bör starkt överväga att skriva om julsånger.


Faktum är att de närmaste ämnena är ännu mer specifika när det gäller julsångsämnen. Julsångernas ursprung från 1800-talet: Du kan skriva om ursprunget till julsånger, varav de flesta går tillbaka till 1800-talet - tidigare var julsånger begränsade till kyrkas psalmer. Julsånger runt om i världen: Varje land med en betydande befolkning av kristna firar julen unikt, och detta gör den globala mångfalden av julsånger till ett av de mer intressanta forskningsämnena. Personliga känslor framkallade julsånger: Återigen kan du välja att göra dig själv till ämnet för din uppsats, och du kan göra detta genom att helt enkelt skriva om hur julsånger gör dig.


Mat: Alla konsumerar mat, så du har säkert något att säga om hur många otaliga matämnen som helst som finns tillgängliga. De kommande idéerna är mer fokuserade inom matens bredare sammanhang. Hälsosam kost: I de rikaste och fattigaste länderna på jorden betyder hälsosam kost mycket olika saker, och att fokusera på endera varianten av hälsosam kost har massor av potential. Snabbmat : Folk har aldrig ätit så mycket snabbmat som de gör i vår hektiska samtida värld, så skriv om denna intressanta trend som också har många hälsokonsekvenser. Barnfetma: På grund av all mat med högt kaloriinnehåll som finns tillgänglig idag har många barn i industriländer viktproblem - detta har en extraordinär potential för övertygande skrivning.


Alkoholism: Missbruksproblem som alkoholism har varit ett exemplariskt ämne för skrivande under lång tid. Du kan använda ett databaserat tillvägagångssätt för en forskningsrapport eller överväga konsekvenserna av detta problem. Tonårsgraviditet: I många regioner i världen är antalet tonårsgraviditeter lägre än någonsin, men fenomenet är ofta förknippat med fattigdom och lägre utbildningsnivåer. Rökning: I USA är rökning en av de vanligaste dödsorsakerna, och det finns så många sätt att förklara rökning att följande ämnen bara är en liten procentandel. Rökning offentligt: ​​Ska det förbjudas, är det en risk för folkhälsan eller bara en grundläggande frihet som regeringen är obefogad att kontrollera eller till och med reglera?


Rökning bör förbjudas : Detta är en extremt och ovanligt stark hållning att inta, men ofta är dessa de mest underhållande uppsatserna för författare. Varför människor röker: Alla rökare har sina ursprungliga skäl för att börja röka, så använd din uppsats för att utforska en eller flera anledningar. Sluta röka: Vissa människor använder tobaksersättningar som godis eller till och med nikotingummi, men alla kämpar. Rökning och humör: Om du röker eller känner en rökare är kopplingen mellan rökning och humör onekligen spännande. Passiv rökning: När människor röker andas de som är i närheten också in många av dessa toxiner, så du kan skriva om de moraliska konsekvenserna eller till och med bara de samhälleliga och hälsoeffekterna.


Rökning och cancer: Alla förstår att rökning och inandning av cigarettrök är kopplat till cancer, så om du väljer detta ämne, försök att ta ett nytt perspektiv. Rökning och hjärt-kärlsjukdom: Långtidsrökning har kopplats till hjärtsjukdomar och kronisk obstruktiv lungsjukdom KOL, vilket betyder att det borde vara ganska enkelt att övertyga din läsare om dessa mycket tydliga faror. Grupptryck: De allra flesta rökare börjar som ungdomar för att deras vänner eller bekanta redan röker. I popkulturen: filmer och tv-serier var en gång mycket vanliga medier för skildring av rökning, men din uppsats kan utforska hur detta mönster har utvecklats över tiden.


Skaffa vanor från familjemedlemmar: Som påpekats av ett berömt public service-meddelande från s, förekommer droganvändning som rökning faktiskt i familjer. Du kan förklara varför detta borde eller inte borde vara fallet - båda gör fantastiska uppsatser. Abort: I majoritetskristna nationer finns det inget mer kontroversiellt ämne än abort, vilket är anledningen till att de kommande idéerna konvergerar till detta kontroversiella ämne. Naturligtvis kan du alltid skriva en balanserad abortforskningsuppsats där du presenterar olika abortfakta.


Abort som en kontrovers: Du kan behandla din abortuppsats som en abortdebattuppsats där du istället för att ta en ståndpunkt gör ditt bästa för att presentera båda perspektiven. Fallet mot abort: När du skriver en uppsats om abort för livet bör du ange olika potentiella skäl att motsätta dig abort. Fallet för tillgång till abort: Du kan också överväga en uppsats om abortprochoice. I denna typ av abortövertygande uppsats bör du betona kostnaderna för individer och samhälle när kvinnor nekas tillgång till aborter. Heder: Oavsett om det är hedersmord eller heder som ett redskap i litteraturen, så har många essäister funderat på heder att det säkert finns minst en anständig essä till att skriva om ämnet.


Butiksstöld: En av de vanligaste formerna av brott i världen inkluderar småstölder som de som inträffar under butiksstölder. Din uppsats kan belysa individers motivation för snatteri, metoder för att avskräcka bruket eller till och med dess konsekvenser för detaljhandelsföretag. Kanske kan du till och med detaljera en personlig berättelse om en vän som har snattat. Våld i hemmet: Våld mot kvinnor och barn är omåttligt frekvent i alla samhällen, så du kan använda din uppsats som ett tillfälle att utforska våld i hemmet även om det kan vara personligt utmanande. Djurplågeri: En annan bedrövligt utbredd form av övergrepp är djurplågeri, som kan sträcka sig från hundslagsmål till fabriksodling och allt däremellan.


Dödsstraff: De allra flesta regeringar har förbjudit detta mest barbariska tillvägagångssätt. När rättssystemen har befogenhet att ta liv som straff för brott, får det allvarliga sociala konsekvenser. Aktuella händelser: Om du har svårt att välja ett ämne, öppna en tidning eller gå till din favoritnyhetswebbplats. Din nästa uppsats kan vara om den första artikeln du läser som fångar din uppmärksamhet. Barnarbete: I den utvecklade världen är barns uppgift att helt enkelt lära sig, växa och trivas, men i utvecklingsvärlden är detta tyvärr inte verkligheten - de kommande ämnena ger en viss specificitet till denna ganska problematiska fråga. Historia om barnarbete: Under detta ämne skulle du undersöka minskningen av barnarbete över tid, men du kanske också vill överväga atypiska motexempel på denna trend.


Barnarbete över hela världen: I den här typen av uppsats bör du utvärdera hur barnarbete varierar från en geografisk region till en annan. Du kan skriva en fantastisk högskoleuppsats om en historisk personlighet som uppskattas mycket i ditt tillstånd. Varför värderas det? IVY-ligauppsatser innehåller ofta en analys av ökända personers gärningar eller personligheter. Du kan skriva om Hitler, Stalin, Mao Zedong, Pol Pot, såväl som Mengele, H. Holmes, Caligula och, tyvärr, många andra. Inflytelserika människor. Din högskoleuppsats kan fokusera på några anmärkningsvärda figurer inom politik, finans, vetenskap, litteratur, arkitektur, bildkonst, musik, sport eller till och med popkultur.


Mest inflytelserika kvinnor. Skriv om Elizabeth I, Margaret Thatcher, Indira Gandhi och många andra kända kvinnor. Människor som förändrade världen. Stora högskoleuppsatser avslöjar några av de viktigaste händelserna och personligheterna. Du kan utforska bidraget från Nikola Tesla, Charles Darwin, Henry Ford, etc. Karakteristiska egenskaper. En utmärkt högskoleuppsats kan ge en analys av väsentliga egenskaper som gör en inflytelserik inspirerande, ökända, berömd, etc. historisk person. Den här typen av papper kan vara en förslagsuppsats för din psykologikurs. Du kan skriva din högskoleuppsats om ditt beslutsfattande. Varför valde du din högskola? Är du nöjd med ditt val? Skriv om bra och dåliga vanor som påverkar ditt akademiska liv.


Hur kan du bli av med dåliga vanor? Stora utmaningar. I din uppsats om högskoleerfarenhet kan du beskriva de stora problem du har ställts inför. Hur hanterade du dem? Du kan beskriva ditt misslyckande i högskoleuppsatsen. Du kan komma med en riktigt bra högskoleuppsats. Slående händelser. Du kanske har haft en livsavgörande upplevelse. Det här temat kan hjälpa dig att skriva en perfekt högskoleuppsats. studentliv. Du kan också försöka föreställa dig din framtid och skriva en uppsats om universitetslivet. Hur högskole- och universitetsstudenter skiljer sig åt? Lokala frågor. Framgång med att skriva uppsatser beror till stor del på en viktig men okomplicerad faktor - du bör välja ett problem du är intresserad av eller det du känner mycket. Du kan skriva om några miljöproblem som du och ditt samhälle står inför eller står inför.


Mest akuta problem. Sådana brännande frågor som föroreningar, avskogning, förlust av biologisk mångfald, knapphet på naturresurser, såväl som andra allvarliga utmaningar, kan inom kort äventyra mänsklighetens existens om lösningar inte hittas. Du kan komma på en riktigt bra uppsats. Många länder och individer försöker ta itu med problemen som nämnts ovan. Vinnande collegeuppsatser inkluderar en beskrivning och analys av effektiva eller ineffektiva lösningar. Du kan skriva en stark högskoleuppsats om utsläppsbegränsningar, användningen av förnybara energikällor och så vidare. Varför är vissa lösningar ineffektiva? Förnybar energi. Solenergi, väderkvarnar, vattenresursernas potential, elfordon och många andra lösningar finns nu på plats, men miljöproblemen är fortfarande bestående.


Din problemlösningsuppsats kan svara på följande frågor. Varför är förnybar energi underutnyttjad? Varför är produktionen av elfordon i sin linda trots att den började i början av 1900-talet? Globala och politiska perspektiv som essäämnen. Vissa länder, särskilt i Västeuropa, gör betydande framsteg när det gäller utvecklingen av hållbara metoder. Men vissa stater, särskilt i utvecklingsvärlden eller under vissa perioder av deras tillväxt, är fokuserade på att få ekonomiskt välbefinnande eller överhöghet. Personlig insats. Det kan verka som en personlig uppsats för högskolan, men det är en bra idé att beskriva din insats för att lösa miljöproblem.


Planterar du träd eller använder förnybara energiresurser? Är det tillräckligt? Kan en individ göra skillnad? Varför eller varför inte? Historiskt perspektiv. Vad gjorde människor för att bevara naturen för flera århundraden sedan? Varför gjorde de det? Du kan försöka beskriva framtidens samhälle. Roliga upplevelser. Att skriva universitetsuppsatser kan vara roligt och till och med underhållande. Beskriv några av dina äventyr! Få din lärare att skratta! Humoristiska berättelser. Hitta på roliga historier. Vara kreativ! Nyfiken historia. Du kan hitta massor av roliga historier om du gräver djupare. Många underhållande evenemang är väldokumenterade. Vad är det? Hur myntades termen? Vilka områden är explicit förorenade med detta koncept?


Tänk på sport, politik, populärkultur och så vidare. Könsroller. Många Harvard-uppsatser ger svar på följande frågor. Hur är könsrollerna fördelade i ditt land, samhälle, familj? Vilka är faktorerna som ledde till denna fördelning? Kända feminister. Utforska bidraget från Lucrezia Marinella, Anne Bradstreet, Emmeline Pankhurst, Eleanor Roosevelt, Marlene Dietrich, Alice Walker, Hillary Clinton, Oprah Winfrey och många andra kända kvinnor. En vinnande universitetsuppsats kan fokusera på feminism, dess ursprung, dess framtidsperspektiv, dess betydelse för mänsklighetens historia och dess olika former.


Att skriva en bra högskoleuppsats innebär analys av olika perspektiv. Du kan skriva om moderna samhällen som Bribri eller Garo. Du kan hitta sådana exempel tidigare. Vad sägs om yngre stenåldern eller bronsåldern? Biologiska skillnader. Det kan vara en ögonöppnande upplevelse om du utforskar biologiskt fysiologiskt mellan män och kvinnor. Är de så olika? Tänk på formen först. Du kan skriva en dikt, en novell, ett manus eller till och med en roman eller ett utdrag ur ditt framtida mästerverk. Fantasi värld. Dessa kan bli enastående högskoleuppsatser som beskriver nya modiga eller vackra världar. Dina drömmar, böcker du läst, filmer du sett eller till och med nyheter du hört kan vara din inspirationskälla.


detektiv berättelser. Spänning är ofta nyckeln till intressanta uppsatser. Du kan skriva unika collegeuppsatser om ett mord på ett slott, en stöld i din studenthem, bedrägeri i ett känt eller fiktivt företag. Den här typen av arbete kan vara den enklaste uppgiften du någonsin har slutfört. Skriv bara om dina tankar, drömmar och idéer. Vad du än tänker på! Kreativa högskoleuppsatsteman. Kärlek, skönhet, liv, död, hat, förlust, natur, framtid, förflutet, tomhet och så vidare. Etnisk mångfald i olika länder. Hur har människor samexisterat? Hur löste de olika konflikter? Varför uppstod konflikterna? USA är ett av de mest attraktiva och konventionella exemplen på en smältdegel. Vilka utmaningar möter de? Kulturell mångfald. Många Stanford-uppsatser utforskar frågor som är förknippade med kulturell mångfald och hur den kan påverka individer, arbetsplatser och samhällen.


Religösa övertygelser. Religion är ett av ämnena att skriva en uppsats om. Du kan koncentrera dig på och jämföra kristendom, islam, judendom, buddhism och dussintals andra religioner. Scientologi eller Happy Science kan bli utmärkta ämnen för att skriva en uppsats. Sexuell identitet. Det här ämnet kan verka något kontroversiellt eller till och med oacceptabelt för ett collegeuppsatsformat. Du kan skriva en enastående argumenterande uppsats om samkönade äktenskap eller inkludering av frågor som transgenderidentitet i K-läroplanen. Du kan skriva en enkel uppsats om lämplig ålder för att rösta eller rätt ålder för att kunna köpa alkohol. Du kan också undersöka viktiga orsaker till missförstånd mellan barn och föräldrar. Det bästa någonsin. Ett bra sätt att börja skriva en högskoleuppsats är att skriva om något eller någon du beundrar.


Skriv om din favoritfilm. Om du saknar idéer, pröva en brainstorming på högskolan. Därför måste du komma ihåg ett speciellt ögonblick i ditt liv som förändrar allt. Tänk till exempel på dagen då du insåg vad din passion är. Det kan också vara en specifik händelse som påverkade dig mycket och blev en enorm drivkraft för självutveckling. De bästa uppsatsämnena högskoleval bör inte vara för sofistikerade. Tvärtom, det är enkelt och tydligt för alla men samtidigt relaterat till din personliga bakgrund. Nästa steg är att lyfta fram de erfarenheter, färdigheter eller egenskaper som gör att du sticker ut från resten av de sökande.


Och dessa kommer att bli ett bra val för att behandla en högskoleuppsats. Hitta något extraordinärt om dig själv som kan imponera på antagningskommittén. Kom ihåg att de stöter på hundratals högskoleuppsatser varje år. Så om du skriver något trivialt kommer antagningshandläggarna förmodligen bara hoppa över din uppsats. Många elever tror att det är huvudhemligheten bakom framgång att bara nämna prestationer. Ändå bör valet av högskoleämnenas uppsats baseras på både positiva och negativa erfarenheter. När du skriver om utmaningar, se till att du visar dem i termer av deras inflytande på din personlighet.


Naturligtvis är ingen en perfekt kandidat, och alla gör misstag. Så markera att du kan dra slutsatser och göra den negativa upplevelsen till din starka sida. Innan du gör ett slutgiltigt uppsatsämne högskoleval, se till att du är äkta med antagningskommittén. För det första, var sann mot dig själv, så kommer det att överföras i ditt skrivande. Låtsas inte vara någon du inte är. Även om du överdriver dina kunskaper och prestationer kommer du inte att ge tydliga argument. Det kommer också att vara svårt att visa hur denna upplevelse är relaterad till din personlighet. Ytterligare ett arbetsverktyg för att definiera uppsatsämnen för högskoleansökningar är att svara på flera frågor. För att få fler idéer för ditt uppsatsämne, använd den här listan med frågor för att formulera ett effektivt uttalande. Ditt uppsatsämneshögskola bör visa att du är redo att ansöka om ett valt forskarutbildningsprogram.


Så, lägg till mer handling till ämnet för att ge ett starkt argument för din ansökan. En annan bra idé för ämnen med högskoleuppsatser är att fokusera på karriärmål. Denna punkt är viktig eftersom din plan visar att du har en tydlig vision om din karriärväg och kan relatera den till forskarutbildningen. En annan bra fråga att ställa är om du har en tydlig strategi för att övervinna hindren på din väg till framgång. Fundera på exempel på hur du agerat vid vissa problem. Efter att ha analyserat alla situationer kan en sammanfattning med ett starkt uttalande bli en trevlig variant för ytterligare uppsatsämnen högskoleval.


Slutligen, fokusera på dina starka sidor och unika egenskaper som gör dig till en extraordinär personlighet. Fundera sedan över hur du kan lyfta fram det i uppsatsämnet. Kom ihåg att din individuella berättelse är det bästa för att skilja din kandidatur från andra sökande. Här kan du hitta tre huvuduppmaningar som är användbara för att brainstorma ämnena för högskoleuppsatsen. Titta igenom dem för att ta reda på din starka sida att understryka i rubriken. Således kan du fokusera på en av dessa styrkor för att berätta hur din bakgrund var värdefull för att utveckla vissa färdigheter och understryka dina bästa egenskaper.


Baserat på berättelsen kommer du också att ta upp en högskoleuppsats beroende på det personliga uttalandet. Det finns flera uppsatsämnen för college som kommer att fungera för din ansökan. Det är möjligt att dela in dem i flera kategorier, inklusive:. Om du fortfarande saknar idéer, använd denna uppsatsämneslista som alltid kommer att fungera. Så välj klokt. De sökande bör också känna till ämnena, som är bättre att undvika. Vissa elever tror att de kan bli en effektiv strategi att fästa i kommitténs minne. Ändå kan att välja ett ämne för högskoleuppsats som de följande vara huvudorsaken till misslyckande. Titta igenom dem för att veta hur man inte förlorar en chans till antagning.


Det är bättre att undvika ämnen som innehåller alltför personliga uppgifter om en sjukdom, funktionsnedsättning osv. När du väljer ett sådant uppsatsämne för college, kom ihåg att du aldrig kommer att veta hur antagningshandläggaren kommer att reagera på din åsikt. Naturligtvis försöker kommittén vara objektiv. Men om du skriver om något för känsligt kan ditt starka motstånd mot vissa sociala eller politiska frågor lämna ett negativt intryck. I vissa fall kommer det att fungera. Men allt beror på högskolan och ett valt program. Om du till exempel ska söka till en handelshögskola, kommer en ansökningsuppsats i form av en dikt eller medvetandeström snarare att förvirra än att imponera på antagningskommittén.


I år föredrog studenterna högskoleämnenas uppsatser som hänvisade till personlig tillväxt, att övervinna hinder och lösa globala utmaningar. Dessutom bestämde sig många av de sökande för att dela med sig av sina hobbyer och intressen som blev deras främsta passion. Sammanfattningsvis, när du väljer det bästa ämnet måste du lita på din personlighet och bakgrund. Om du har några tvivel kan du alltid gå tillbaka till vår recension och prova flera strategier för att förbättra ditt ämne. Tvärtom, om ditt ämne är vagt, kommer tjänstemannen att hoppa över din ansökningsuppsats. Men du kan nämna den traumatiska upplevelsen i termer av hur du övervinner denna utmaning och växer som personlighet. S: Det bästa ämnet är ett som är specifikt, unikt och äkta.


Om du följer dessa kriterier har du en chans att imponera på kommittén. Utan tvekan är ett ämne för högskoleuppsatser, en sak som får din uppsats att fastna i minnet, ett av de mest effektiva verktygen. S: En av arbetsstrategierna är att lita på din personliga erfarenhet. Du är en unik personlighet, så få antagningsnämnden att tro på det. Kollegiets rekommendationsbrev är en avgörande aspekt av collegeansökningsprocessen. Gymnasieelever arbetar hårt för att få ... Fortsätt läsa. Även om inte alla högre utbildningsinstitutioner kräver att studenter har rekommendationer, ger de som gör en unik chans för sökanden ... Fortsätt läsa.


Ditt CV för college är en viktig del för att få potentiella arbetsgivare och skolor att lägga märke till dig. För gymnasiet... Fortsätt läsa. Gå med 10, sökande som får antagningstips för att skriva uppsatser till sin inkorg. Hoppa till innehållet. 5 januari, Innehållsförteckning Här är en kort översikt över de huvudsakliga ämnen som diskuteras i recensionen: Vilka är de viktigaste egenskaperna hos bra högskoleuppsatsämnen? Tips för att välja det bästa ämnet för högskoleuppsats. Vilka frågor kan hjälpa till att göra rätt uppsatsval för högskoleämnen? Några tips för effektiva essäämnen college brainstorming. Lista över de bästa ämnena för högskoleuppsatser. Några ämnen som är bättre att undvika. Analys av de vanligaste ämnena för högskoleuppsatser.


En bra essä högskoleämne: huvudegenskaper Det finns fem huvudkännetecken för bra högskoleuppsatsämnen. Ämnet bör vara tydligt och extremt specifikt. Det bör visa det övergripande värdet av uppsatsen och göra ett starkt uttalande. Kom ihåg att specifika ämnen för högskoleansökningar är verktyget för att sticka ut från resten av kandidaterna. Om det är vagt kan antagningsnämnden få ett negativt intryck redan från första stund. Det bästa ämnet är det som definierar vem du är, ditt intresse, passion eller dina huvudsakliga drivkrafter.


Det huvudsakliga målet med uttalandet är alltså att visa att du är en elev som har en unik personlighet. Du måste visa att det valda ämnet har påverkat dig avsevärt. Även om det låter trivialt, är ditt mål att visa dess betydelse för personlig tillväxt. Men försök inte överskatta vissa erfarenheter eller händelser om du inte kan förklara varför det är så viktigt. Ditt uppsatsämne bör fånga kommitténs uppmärksamhet och vara minnesvärt. Så försök att göra det vanliga ämnet intressant och annorlunda än de andra. Det borde svara på frågan.

No comments:

Post a Comment